Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

GOFRY ZE SKROBIĄ ZIEMNIACZANĄ

GOFRY ZE SKROBIĄ ZIEMNIACZANĄ

Idealnie chrupiące, a w środku miękkie, czyli idealnie. Nad kolorem można jeszcze popracować 🙂 Albo prościej-pokryć gofera milionem dodatków.

Lista zakupów:

*0,5 szkl.skrobi ziemniaczanej

*0,5 szkl.mąki z amarantusa

*1 łyżka oleju kokosowego

*0,5 szkl.mleka kokosowego, lub innego

*1 łyżeczka proszku do pieczenia bzgl.

*1 łyżka octu cydrowego

*1 łyżka cukru waniliowego

*1 łyżka chia

Do dzieła!

*Mąki, cukier, proszek, chia wsypałam do miski, wymieszałam

*dodałam pozostałe, mokre składniki: olej, mleko, ocet, wymieszałam

*gotowe ciasto odstawiłam na kilka minut, akurat, żeby nagrzać gofrownicę

*piekłam w temp.max, ok.5 min (w zależności od mocy urządzenia)

 

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.