Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

SZYBKIE PLACKI Z CUKINIĄ

SZYBKIE PLACKI Z CUKINIĄ

Cukinia jest warzywem uniwersalnym-można z niej zrobić prawie wszystko. Przepisów na placki są tysiące. Najważniejsze, aby nie smażyć ich długo, bo piją tłuszcz jak dzikie. Mój patent to: jak najbardziej płaskie placki, oraz leżakowanie na ręczniku papierowym.

Lista zakupów:

*cukinia ok.500 g

*ząbek czosnku

*ser tarty, u mnie wegański VioLife, ok.2 garście

*2 łyżki mąki gryczanej

*sól, pieprz, olej do smażenia

Do dzieła!

*cukinię obrałam, mniejszą ścieram bez usuwania nasion

*startą cukinię posoliłam, odcisnęłam nadmiar wody

*w misce wymieszałam cukinię, tarty ser, mąkę, wyciśnięty czosnek, dodałam sól, pieprz

*na patelni rozgrzałam olej, smażyłam płaskie placki

*smaczne na zimno, oraz na gorąco

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.