Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

CARPACCIO Z BURAKÓW

CARPACCIO Z BURAKÓW

Gdy mamy już gotowe buraczki, to przygotowanie zajmuje kilka minut. Idealne na kolację, podwieczorek, jako przystawka. Polecam!

Lista zakupów:

*rukola-1 paczka

*4-5 średnich buraków, ugotowanych w łupinie, lub pieczonych

*ok.100 g ser feta, u mnie wersja wegańska Violife

*2 garście słonecznika łuskanego

*1 łyżka miodu

*1 łyżka musztardy

*1 łyżka oleju

Do dzieła!

*rukolę umyłam ułożyłam na płaskim naczyniu, dużym talerzu

*buraczki (takie kupione już ugotowane sprawdzą się znakomicie w sytuacji awaryjnej)na tarce pocięłam na cieniutkie plasterki, które układałam na rukoli

*pestki podprażyłam na suchej patelni

*fetę pokroiłam w kostkę, posypałam warstwę buraków

*słonecznik posypałam na wierzch

*olej, miód, musztardę, można dodać odrobinę wody, wymieszałam w słoiczku do połączenia składników, polałam gotowe carpaccio

**uzależnia 🙂



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.