Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

SZARLOTKA SYPANA, BEZGLUTENOWA, WEGAŃSKA

SZARLOTKA SYPANA, BEZGLUTENOWA, WEGAŃSKA

Szarlotka sypana jest znaną, szybką wersją tego ciasta. Stworzenie jego wegańskiej wersji nie było wcale trudne! Ciasta z jabłkami zawsze niesamowicie pachną podczas pieczenia, smakują na zimno, oraz gorąco, a jabłka mamy przez cały rok. Czego chcieć więcej?

Lista zakupów:

*3 duże jabłka

*0,5 szkl.soku jabłkowego

*1 łyżka oleju kokosowego

*1 łyżeczka cynamonu cejlońskiego

 

*1 szkl.mąki ryżowej

*3/4 szkl.mąki jaglanej

*1/2 szkl.mąki kasztanowej

*0,5 szkl.cukru trzcinowego

*2 łyżeczki proszku do pieczenia, u mnie bzgl.

*0,5 szkl.stałego oleju kokosowego

Do dzieła!

*jabłka obrałam, posiekałam w spore kawałki, podprażyłam chwilę w garnku, z łyżką oleju, cynamonem i sokiem

*suche składniki przesiałam do miski, wymieszałam

*do blaszki wyłożonej papierem wysypałam na spód 1/3 suchej masy, na to ułożyłam połowę masy jabłkowej

*na to znów sucha masa, druga część jabłek, i trzecia część sucha na wierzch

*na to wszystko równomiernie rozłożyłam schłodzony olej kokosowy

*piekłam w 180 stopniach, przez godzinę. Pycha!



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.