Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

WYTRAWNE GOFRY Z CZARNUSZKĄ

WYTRAWNE GOFRY Z CZARNUSZKĄ

Kolejna opcja gofrów śniadaniowych. Dla mnie to świetny zamiennik pieczywa, można zrobić większą ilość ciasta, przechowywać w lodówce, piec na bieżąco (po dodaniu odrobiny wody i proszku do pieczenia). Uwielbiam czarnuszkę, a dziś te gofery skonsumowałam z dżemem. Mniam!

Lista zakupów:

*0,5 szkl.mąki gryczanej

*1/3 szkl.mąki amarantusowej

*1 garść czarnuszki

*1 garść czarnego sezamu

*2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego

*1 łyżeczka proszku do pieczenia

*1 łyżka octu cydrowego (może być jabłkowy, lub winny, ja lubię cydrowy ze względu na zapach)

*3/4 szkl.wody

*szczypta soli

Do dzieła!

*składniki wymieszałam w misce, konsystencja powinna być dość gęsta, lekko ciągnąca

*piekłam w rozgrzanej gofrownicy, na max.temperaturze, ok.5 min

*z tej porcji wyszły mi 4, duże, grube gofry



2 thoughts on “WYTRAWNE GOFRY Z CZARNUSZKĄ”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.