Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Musli jaglano-gryczane

Musli jaglano-gryczane

To moja kolejna mieszanka płatkowo-bakaliowa. Wygodny sposób na szybkie śniadanie w pracy, polecam.

Lista zakupów:

*1 szkl.płatków jaglanych

*1 szkl.płatków gryczanych

*0,5 szkl.płatków quinoa

*garść orzechów włoskich

*garść migdałów

*2 garście orzechów laskowych

*2 garście pestek z dynii

*2 garście pestek słonecznika

*0,5 szkl.sezamu (najlepiej czarnego)

*3/4 szkl. mieszanki keksowej

*4 łyżki chia

*4 łyżki siemienia lnianego

*1 szkl.ciepłej wody

*1 szkl.soku jabłkowego, lub pomarańczowego

*2 łyżki oleju kokosowego

*2 łyżki miodu

Do dzieła!

NIE ZRAŻAMY SIĘ MNOGOŚCIĄ SKŁADNIKÓW!

*suche składniki wymieszałam w dużej misce

*miód, olej rozpuściłam w ciepłej wodzie, dodałam do mieszanki

*dodałam sok, wymieszałam dokładnie

*gotowe płatki rozłożyłam na dwóch blaszkach wyłożonych papierem

*piekłam jednocześnie, mieszając drewnianą łopatką co jakiś czas

*piekłam w 120 stopniach ok.1 godz

*po ostygnięciu spakowałam do szczelnych słojów, śniadania na miesiąc gotowe. O ile ktoś lubi jeść codziennie to samo 🙂



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.