Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

CIASTKA KOKOSANKI

CIASTKA KOKOSANKI

Nie są to na pewno najpiękniejsze ciastka, jakie udało mi się upiec, ale..specjalizuję się głównie w takich. Nieważne. Ciacha są: wegańskie, bezglutenowe, łatwe, pyszne. Do dzieła!

Lista zakupów:

*1 szkl.wiórek kokosowych (najlepsze są te eko-zawsze powtarzam)

*1 szkl.mąki ryżowej

*4 łyżki rozpuszczonego olej kokosowego

*1 łyżeczka proszku do pieczenia

*5 łyżek gęstego mleczka kokosowego

*3 łyżki ksylitolu

Do dzieła!

*wszystkie składniki dokładnie wymieszałam w misce

*ciasto podzieliłam na kulki wielkości orzecha włoskiego, po ułożeniu ich na blaszce pokrytej papierem, rozwałkowałam. Szybki sposób, ale można tradycyjnie rozpłaszczać ciacha np.widelcem.

*piekłam w 170 stopniach, ok.15 minut

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.