Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Budyń kokosowy

Budyń kokosowy

 

Budyń z mleczka kokosowego, świetny jako samodzielny deser, również jako dodatek do ciast, wypieków. Na pewno różni się od tego, który serwowano nam w dzieciństwie, co nie oznacza, że jest gorszy. Raj dla alergików.

Lista zakupów:

*0,5 l mleka kokosowego

*100 ml.wody

*1 łyżka mąki ziemniaczanej

*1 łyżka skrobi z tapioki

*2 łyżki cukru z laską wanilii

*2 łyżki ksylitolu

Do dzieła!

*mleko zagotowałam w garnku

*w szklance rozmieszałam w 100ml wody skrobię i mąkę, oraz ksylitol, cukier z prawdziwą wanilią

*gdy mleko zaczęło się gotować, wlałam zawartość szklanki, cały czas mieszając

*po ok.2 minutach budyń przelałam do słoiczków, udekorowałam owocami

**budyń w słoiczkach to świetny pomysł, jeśli chcemy pozostawić sobie deser na następny dzień. Wystarczy zakręcić i trzymać w lodówce



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.