Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Pasztet jaglany z pieczarkami

Pasztet jaglany z pieczarkami

Pasztet jest świetnym dodatkiem na kanapki, ma zwartą konsystencję, łatwo się kroi. To propozycja nie tylko dla wegetarian, wegan, ale także dla mięsożerców, aby ograniczać nafaszerowane chemią wędliny. Polecam.

Lista zakupów:

*2szkl.ugotowanej kaszy jaglanej

*4 marchewki

*1 mała pietruszka

*kawałek selera

*1 cebula

*5 pieczarek

*garść suszonych śliwek, albo jeszcze lepiej, wędzonych

*garść natki pietruszki

*1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej

*1 łyżeczka majeranku

*sól do smaku

Do dzieła!

*kaszę po uprzednim wypłukaniu ugotowałam w osolonej wodzie, 1:2,5 kasza:woda

*marchew, seler, pietruszkę ugotowałam (z powstałego wywaru zrobiłam pyszną zupę pomidorową)

*pieczarki umyłam, obrałam, posiekałam na półplasterki, podsmażyłam na odrobinie oleju koko

*śliwki pocięłam na kawałeczki, zalałam wrzątkiem, po kilku chwilach odcedziłam

*ugotowaną kaszę, ugotowane warzywa, cebulę, przyprawy, natkę pietruszki- wrzuciłam do blendera kielichowego, zmiksowałam na gładką masę

*dorzuciłam podsmażone pieczarki, sparzone śliwki, łyżkę ugotowanej kaszy, dokładnie wymieszałam

*piekłam w keksówce przez 1godzinę z termoobiegiem

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.