Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Smalczyk wegański z cebulką i jabłkiem

Smalczyk wegański z cebulką i jabłkiem

Wegańskie smarowidło, wspaniale smakuje na ciężkim chlebie, ale również z wytrawnymi goframi. Zawsze ze swojskim kiszonym ogórkiem. Polecam!

Lista zakupów:

*2 średnie cebule

*1 mała czerwona cebula

*1 duże kwaśne jabłko

*10 łyżek oleju kokosowego, nierafinowanego, niefiltrowanego, nieperfumowanego

*ząbek czosnku

*szczypta soli

*majeranek do smaku

Do dzieła:

*cebule pokrojone w kostkę podsmażyłam na dwóch łyżkach oleju koko

*gdy cebula była lekko zarumieniona, dodałam obrane, pokrojone w drobną kostkę jabłko

*podsmażyłam razem, mieszając co kilka chwil

*gdy już jabłko i cebula zmiękły, zdjęłam patelnię z ognia, dodałam starty czosnek, sól, majeranek

*dodałam pozostałą część olej kokosowego, wymieszałam

*przelałam do słoika, nie należy przechowywać w lodówce (olej koko stwardnieje na beton)



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.