Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Mus czekoladowy z kaszy jaglanej

Mus czekoladowy z kaszy jaglanej

Absolutnie pyszny! Mega czekoladowy, może posłużyć jako wypełnienie do tarty, babeczek, jako krem do przełożenia tortu. Jest też zła wiadomość-musi spędzić w lodówce minimum 12 godz!Tak, wiem, wydaje się niemożliwe..Polecam przespać większość 😉 Podany z chrupiącymi orzeszkami laskowymi, oraz dojrzałym, mięciutkim melonem..mniam..

Lista zakupów:

*1 szkl.ugotowanej kaszy jaglanej

*0,5 szkl..mleka roślinnego, u mnie tym razem kokosowe

*2 łyżki gęstego mleczka kokosowego z puszki

*50g gorzkiej czekolady-u mnie zawsze Lindt 85% kakao, ponieważ jako jedna z niewielu nie zawiera lecytyny sojowej

*1 łyżka cukru brązowego (opcjonalnie)

*na wierzch garść orzechów laskowych, melon

Do dzieła!

*czekoladę rozpuściłam w kilku łyżkach mleka koko, można w kąpieli wodnej, ale tak też ok

*w blenderze kielichowym  zmiksowałam na gładką masę wszystkie składniki-ugotowaną kaszę, mleko, mleczko, cukier, rozpuszczoną czekoladę

*masę przelałam do słoiczków (do max.połowy), posypałam podprażonymi, posiekanymi orzeszkami, na to dojrzałego, miękkiego melona, pokrojonego w kostkę

*słoiczki zakręciłam, 12 godzin spędziły w lodówce. I ani minuty dłużej! Pyszne!

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.