Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Szybka przekąska z awokado

Szybka przekąska z awokado

Podczas produkcji pizzy na gryczanym spodzie, pozostał mi jeden placek, który stał się idealnym dopełnieniem kremowego awokado. Do tego odrobina cebulki, soli..zero pracy, zero zmywania naczyń…

Lista zakupów:

*spód-można wykorzystać upieczony wcześniej, bądź użyć krążków gryczanych:

*2 szkl.ugotowanej kaszy gryczanej białej

*4 łyżki pestek słonecznika

*1 łyżeczka przyprawy do pizzy

*0,5 cebuli

*1 łyżeczka soli

*3 łyżki oleju/oliwy

*dodatki: awokado, cebula

Do dzieła:

*spód:ugotowaną kaszę, ze słonecznikiem, olejem, cebulą, solą, przyprawą zmiksowałam w blenderze kielichowym

*masę rozsmarowałam łyżką na papierze do pieczenia, na grubość ok.1 cm.

*piekłam w 180 stopniach z termoobiegiem przez 30 min.

*po wystudzeniu, lub na przygotowanym wcześniej spodzie, rozsmarowałam awokado, dodałam cebulę pokrojoną w cieniutkie plasterki, do tego sól, pieprz

*gotowe



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *