Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Gofry z dynią, bezglutenowe

Gofry z dynią, bezglutenowe

Musiały powstać prędzej, czy później. Połączenie dyni, oraz gofrów, wtedy do szczęścia brakuje tylko gorzkiej czekolady…W środku kremowe, wyraziste, na zewnątrz chrupiące.

Lista zakupów:

*1 szkl.mąki ryżowej

*0,5 szkl.skrobi ziemniaczanej

*1 szkl.mleka roślinnego

*1 szkl.puree z dyni (czyli ugotowana/upieczona, zblendowana dynia hokkaido, wraz ze skórką)

*0,5 szkl.wody

*2 łyżki ksylitolu

*1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

*1 łyżeczka proszku do pieczenia

*szczypta soli

*2 łyżki chia

Do dzieła!

*wszystkie składniki suche wymieszałam w jednej misce: mąka, skrobia, ksylitol, chia, sól, proszek

*w drugiej składniki mokre-mleko, wodę, ekstrakt, oraz składnik średnio-mokry, czyli pure z dyni

*składniki połączyłam ze sobą, odczekałam 10 min.

*piekłam na mocno rozgrzanej gofrownicy przez ok.5-7 minut

*dodatki-bez ograniczeń



2 thoughts on “Gofry z dynią, bezglutenowe”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.