Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Pizza gryczana

Pizza gryczana

Spód do pizzy jest szybki w wykonaniu, upiekłam go wcześniej, co ważne, nie jest konieczne wstawianie go do piekarnika z dodatkami. Chyba, że ktoś używa sera, wtedy można na chwil kilka. Skład jest podobny do krążków gryczanych, więc to ich kolejna, poważna odsłona.

Lista zakupów:

*2 szkl.ugotowanej kaszy gryczanej białej

*4 łyżki pestek słonecznika

*1 łyżeczka przyprawy do pizzy

*0,5 cebuli

*1 łyżeczka soli

*3 łyżki oleju/oliwy

*dodatki-u mnie uduszone na odrobinie oleju pieczarki z cebulą+ketchup

Do dzieła!

*ugotowaną kaszę, ze słonecznikiem, olejem, cebulą, solą, przyprawą zmiksowałam w blenderze kielichowym

*masę rozsmarowałam łyżką na papierze do pieczenia, na grubość ok.1 cm.

*piekłam w 180 stopniach z termoobiegiem przez 30 min.

*i gotowe, pozostało tylko zapełnić placki dowolnymi dodatkami, sosami



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.