Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Chrupiące gofry buraczkowe

Chrupiące gofry buraczkowe

Różowe i chrupiące, idealnie komponują się (kolorystycznie również) z mleczkiem kokosowym, oraz malinami, a buraczek jest zupełnie niewyczuwalny.

Lista zakupów:

*1 szkl,mąki ryżowej

*1 szkl,skrobi ziemniaczanej

*1 szkl.mleka roślinnego, u mnie migdałowe

*0,5 szkl.wody gazowanej

*3 łyżki rozpuszczonego oleju koko

*1 łyżeczka octu cydrowego

*1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego

*1 łyżka lnu złocistego mielonego

*1 łyżka sproszkowanego buraka 100%

*3 łyżki cukru trzcinowego (lub ksylitolu)

Do dzieła!

*mąkę przesiałam, dodałam do niej wszystkie składniki suche

*w drugiej misce wymieszałam wszystkie składniki mokre

*zawartość obu misek połączyłam ze sobą, odczekałam ok 10 min.aż masa zgęstniała (powinna być dość gęsta)

*gofry piekłam na max.temperaturze gofrownicy, przez ok.5 minut

*gotowe gofry, jak to gofry-smakują ze wszystkim 😉



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *