Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Delikatne krówki z mleczka kokosowego

Delikatne krówki z mleczka kokosowego

Można im zarzucić, że nie przypominają ciągnących, mlecznych krówek, ale odmówić im smaku na pewno nie można! Kiedy stwierdziłam, że mijają się z „krówkowatością”, dodałam sporą ilość posiekanych orzechów, migdałów, schłodziłam w lodówce. Oto one-obłędnie kremowe, delikatne niby-krówki.

LISTA ZAKUPÓW:

*puszka mleczka kokosowego-stała, biała część

*1 łyżka oleju kokosowego

*4 łyżki cukru brązowego trzcinowego, nierafinowanego

*2 łyżki musu kokosowego

*garść migdałów

*garść orzechów laskowych

Do dzieła!

*w małym garnku rozpuściłam łyżkę oleju kokosowego, dodałam cukier, cały czas mieszałam, do postania karmelu

*zdjęłam z ognia, odczekałam kilka chwil, powoli dodawałam mleczko kokosowe-stałą część, cały czas mieszając

*ponownie podgrzewałam masę w garnku, mieszałam, aż wyraźnie się zredukowała (trwało to kilkanaście minut)

*dodałam posiekane migdały, orzechy, wymieszałam

*masę wyłożyłam na papier do pieczenia, delikatnie rozwałkowałam, wstawiłam do lodówki

*po schłodzeniu pokroiłam kółkiem do pizzy na cukierki, które przechowywałam w lodówce

*i już



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.