Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Kotlety marchewkowe pieczone

Kotlety marchewkowe pieczone

Przyznaję, że obawiałam się, iż kotlety wyjdą suche, rozpadające się. Niepotrzebnie, wyszły zwarte i soczyste, przynajmniej w dniu, w którym je piekłam. Nie doczekały dnia następnego. Świetne na kanapki, z dodatkiem swojskiego chrzanu z buraczkami..Poezja!

Lista zakupów:

*3 duże marchewki

*1 szkl.ugotowanego brązowego ryżu

*0,5szkl.łuskanych pestek słonecznika

*0,5 cebuli

*natka pietruszki

*sól, pieprz

*do panierowania użyłam mieszanki : pestek słonecznika, dyni, siemienia lnianego, sezamu

Do dzieła:

*marchewki upiekłam w piekarniku na miękko

*wrzuciłam do blendera kielichowego ryż ugotowany+marchew+pestki słonecznika+cebulę+doprawiłam natką pietruszki, solą, pieprzem

*zblendowałam na prawie gładką masę

*formowałam średnie kotleciki, z jednej strony panierując je ziarenkami

*piekłam na blaszce wyłożonej papierem, panierowaną stroną do góry

*piekłam ok.35 min. w temp.170stopni z termoobiegiem

*i gotowe



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.