Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Makaron ryżowy ze szpinakiem

Makaron ryżowy ze szpinakiem

Nie jest może szczególnie urodziwy, ale za to nadrabia smakiem! Prosty, szybki, a naprawdę smaczny!Powoli przekonuję się do makaronu ryżowego, wspominałam, w duecie z dobrze doprawionym szpinakiem, jest idealną opcją makaronową.

Lista zakupów:

*makaron ryżowy, około 60g

*szpinak siekany, w brykiecie-10 kostek

*2 małe cebule

*1 łyżka oleju kokosowego (może być jakikolwiek inny)

*2 łyżki mleczka kokosowego (opcjonalnie)

*1 ząbek czosnku

*sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Do dzieła:

*ugotowałam makaron według przepisu, 5-6 min.

*na patelni podsmażyłam posiekane cebule

*gdy były złote dodałam szpinak mrożony

*od momentu rozmrożenia szpinaku podsmażałam jeszcze całość przez kilka minut

*dodałam mleczko kokosowe

*dodałam starty czosnek

*doprawiłam solą, pieprzem, świeżo startą gałką (niezbyt dużo, dosłownie szczypta)

*do sosu, na patelnię dodałam ugotowany, odcedzony makaron

*wymieszałam, minutę podsmażyłam i gotowe!

**następnym razem posypię odrobiną posiekanych, słonych pistacji, lub prażonych pestek słonecznika



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.