Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Sok jabłkowo-bananowo-buraczkowy

Sok jabłkowo-bananowo-buraczkowy

Kolejna propozycja sokowa, pyszna mieszanka jabłek, bananów, buraczków. Można przyrządzić na dwa sposoby: ze świeżymi, bądź z ze sproszkowaną wersją buraczków. Obie pyszne, jedna bardziej pracochłonna, ale nie ma no narzekać. Sok spokojnie wytrzyma w lodówce 3 dni.

Potrzebujemy:

*2 banany

*1 litr soku jabłkowego

*1 jabłko ze skórą

*buraczki-świeże, podłużne 3szt., lub koncentrat w proszku (100%) 3 łyżeczki

*opcjonalnie 250ml wody, jeśli sok będzie zbyt zawiesisty

*butelka pet po soku (teraz każda firma sokowa posiada takie)

Do dzieła:

* w wersji z koncentratem buraczkowym, wlewam do blendera sok, wrzucam jabłko bez ogryzka, banany, proszek buraczkowy, blenduję i gotowe. Przelewam do butelek, wstawiam do lodówki.

*w wersji ze świeżymi buraczkami-sok blenduję z surowymi, obranymi buraczkami, przecedzam przez drobne sitko, sok wlewam ponownie do blendera, dodaję banany, oraz jabłko. Blenduję, przelewam. I już! Pycha!



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *