Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Zapiekane płatki ryżowe

Zapiekane płatki ryżowe

Szybkie, niebanalne śniadanie. Wystarczy wrzucić składniki do żaroodpornego naczynia, wstawić do piekarnika, a za kilkanaście minut gotowe. W połączeniu z kuloodporną kawą to świetny początek dnia.  Sprawdziłam!

Lista zakupów:

*płatki ryżowe-w zależności od ilości porcji. U mnie pół szklanki na dwie porcje, robię na zapas, lubię też na zimno z dodatkiem gęstego mleczka kokosowego na wierzch.

*1 banan

*1 jabłko

*mleko kokosowe, lub inne, tyle, aby przykryć płatki

*cynamon+cukier trzcinowy-do posypania

*płatki migdałowe-do posypania

Do dzieła:

*do miseczki do zapiekania wsypałam płatki ryżowe błyskawiczne

*zalałam je do krawędzi mleczkiem, na to..

*pokroiłam w plastry banana

*obrane jabłko, pokrojone w plastry

*posypałam płatkami migdałowymi

*na wierzch cukier trzcinowy z cynamonem

*wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 180stopni, na około 12-15 min

*przepyszne!



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.