Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Migdałowo-piernikowe kakao

Migdałowo-piernikowe kakao

Rozgrzewające, bardzo aromatyczne kakao. Użyłam surowych ziaren kakaowca, które zmieliłam w młynku, tuż przed użyciem. Lubię dodawać je np.do musli, to chrupiące 100% szczęścia..znaczy czekolady.

Lista zakupów:

*250ml mleka migdałowego

*1 łyżeczka ziaren kakaowca, zmielonych (może być surowe kakao, karob, w ostateczności sklepowe, ale ono jest bardzo przetworzone)

*2 szczypty przyprawy do piernika

*1 łyżeczka miodu

*1 szczypta cynamonu

*1 szczypta soli

Do dzieła!

*wszystkie składniki wymieszałam w garnuszku, podgrzałam

*mniam!



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.