Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Sałatka z makaronem ryżowym

Sałatka z makaronem ryżowym

Makaron ryżowy, jakby bez smaku, gumiasta konsystencja, i..cudowna baza do wszelakich bezglutenowych dań, sałatek, deserów. W towarzystwie wyrazistych smaków prezentuje się zacnie! Przepraszam Cię, makaronie, że Cię nie doceniałam 😉 i brzydko na Ciebie mówiłam.

Lista zakupów:

*makaron ryżowy, u mnie wstążki, nitki kojarzą mi się z żyłką wędkarską, brrr, ilość trudna do określenia, raczej kwestia gustu. Ja użyłam 1/4 paczki i było ok.

*1 tuńczyka, kawałki w oleju słonecznikowym

*ogórki kwaszone 3-4 szt.

*pół pęczka szczypiorku

*pół jabłka z skórą

*garść natki z pietruszki

*sól, pieprz do smaku

Do dzieła:

*makaron ugotowałam w osolonej wodzie, 5 min.i już

*posiekałam ogórka, jabłko w kostkę, szczypior, natkę

*otworzyłam puszkę tuńczyka

*makaron przelałam zimną wodą, kiedy był ostudzony, wszystkie składniki wymieszałam w misce, doprawiając do smaku (na zdjęciach porcja bez mieszania)

*i już. Mniam.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *