Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Sok jabłkowo-buraczkowy

Sok jabłkowo-buraczkowy

Pyszny sok, o głębokim, burgundowym kolorze. To kopalnia witamin, żelaza, minerałów, pomaga obronić organizm przed atakiem wirusów. Odmładza 😉

Lista zakupów:

*3 podłużne buraczki

*500ml soku jabłkowego (tym razem „gotowiec”, można użyć jabłek ze skórą, bez ogryzka, wtedy zwiększamy ilość wody)

*250 ml wody

Do dzieła:

*buraczki obrałam, pokroiłam na kilka kawałków

*wrzuciłam do blendera: buraczki, wlałam sok i wodę

*wstawiłam na program do soków

*po ok.2 min.sok gotowy, zbyt zawiesisty jak dla mnie-przecedziłam przez gęste sitko, odciskając pozostały miąższ

*pyszny z lodówki



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *