Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Placki jaglane z dynią

Placki jaglane z dynią

Placki są moją nieodwzajemnioną miłością-zawsze wychodzą mi brzydkie i pokraczne, im więcej ich robię, tym gorzej. Fakt, że zwykle są smaczne. Tak jest i tym razem. Delikatne w środku, chrupiąca skórka, dzięki kaszy jaglanej syte, a dynia zapewnia delikatność.

Lista zakupów:

*2 szkl.ugotowanej kaszy jaglanej

*1 szkl.dyni upieczonej, rozgniecionej widelcem

*1 gruszka

*1/3 szkl.mleka dowolnego

*1/3 szkl.wody gazowanej

*1 łyżeczka sody

*1 łyżeczka cukru pomarańczowego

*2 łyżki mąki z tapioki

*2 łyżki skrobi ziemniaczanej

*1 łyżka mąki kokosowej

*1/4 łyżeczki kurkumy

*olej kokosowy-do smażenia

Do dzieła:

*Do blendera kielichowego wrzuciłam zimną, ugotowaną kaszę+mleko+woda+gruszka ze skórą (bez ogryzka, rzecz jasna), zmiksowałam na gładko

*przelałam masę do miski, wrzuciłam rozdrobnioną dynię, dodałam pozostałe składniki: mąki, sodę, cukier, kurkumę

*wymieszałam, smażyłam placki dość często przewracając je

*gotowe placki można dosłodzić cukrem pudrem, ulubionym syropem, miodem, czymkolwiek, żeby ukryć ich brzydotę



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *