Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Ryż z gruszkami i marakują

Ryż z gruszkami i marakują

Mam ogromną słabość do marakui, a w szczególności do jej zapachu. W takim małym, brzydkim i niepozornym owocu, kryje się intensywny smak i aromat. W oczekiwaniu na to, aby marakuja dojrzała w warunkach domowych, planowałam, do czego ją zużyję..Ostatnia ocalona urozmaiciła swoim słodko-kwaśnym smakiem, pospolite śniadanie, jakim jest ryż z prażonymi gruszkami.

Lista zakupów:

*ryż brązowy-ilość dowolna, gotuję zwykle „na zapas”, w ciągu dnia zużywam

*1 gruszka

*cynamon

*1 marakuja

*olej kokosowy

Do dzieła:

*ryż ugotowałam w osolonej wodzie

*gruszkę obrałam, podprażyłam w garnku na odrobinie oleju kokosowego

*doprawiłam cynamonem

*wymieszałam ryż z gruszką

*na koniec, już w misce, dodałam marakuję

*było pysznie..



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *