Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Pudding gryczany na ciepło

Pudding gryczany na ciepło

Kto powiedział, że zdrowe dania są niefotogeniczne?Nieważne kto. Miał rację. Breja w szaro-burym kolorze..Ale od czego są dodatki. Świetna opcja na śniadanie-pożywny, sycący, świetny zarówno na zimno, na ciepło, zapiekany-bez blendowania. U mnie na ciepło, jasna sprawa, podgrzewam wszystko, gdyby można było, to nawet sorbety. Baza do puddingu to kasza gryczana, niegotowana, plus dodatki.

Lista zakupów:

*0,5 szkl.kasza gryczana biała nieprażona, namoczona na noc w ok.1szkl.wody

*1/3 szkl., lub więcej, dowolne mleko, u mnie migdałowe

*1/3 szkl.migdałów, namoczonych w wodzie na noc

*4 szt.lub więcej morele suszone NIESIARCZKOWANE -ciemne, nie takie pomarańczowe jak suszone nienaturalnie, ale za to obłędnie słodziutkie i miękkie. Dosładzają całość, nic więcej ne trzeba.

*cynamon do smaku

Do dzieła:

*odcedziłam kaszę i migdały

*wrzuciłam do blendera+mleko+morele

*zmiksowałam, lekko podgrzałam (blender posiada taką funkcję)

*dowolne owoce, orzechy jako dodatek i już!

**pudding świetny jako nie-pudding, czyli bez blendowania

***można wymieszać w małym, żaroodpornym naczyniu i zapiec chwilkę



2 thoughts on “Pudding gryczany na ciepło”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *