Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa-kto jej nie zna? W moim wydaniu jest kwaśna-taką lubię najbardziej, oprócz ogórków dodaję sok z kiszenia, a zabielam, w zastępstwie śmietany, czy jogurtu naturalnego..

Należy przygotować:

*bulion warzywny, lub mięsny-ok.2l

*warzywa, czyli: marchewka, cebula, pietruszka, por, ziemniaki

*kilka łyżek ugotowanego ryżu

*ogórki kwaszone-ilość dowolna

 

Do dzieła:

*do garna z zimną wodą wrzuciłam warzywa, obrane, okrojone, lub starte-jak kto woli

*po zagotowaniu, oraz podgotowaniu włoszczyzny wrzucam starte ogórki+sok z kiszenia. Ja lubię kwaśną

*ziemniaki jeszcze czekają na swój moment-wrzucam zawsze po ogórkach. Fakt, gotują się dłużej, za sprawą soku, ale uwielbiam, gdy są z zewnątrz twardawe

*kiedy ziemniaki i cała reszta są już ok, wlewam trochę zupy do blendera i blenduję z ugotowanym ryżem. Zupa zabielona, tadaaam!

*mieszam wszystko razem

*gorąca, kwaśna zupa ogórkowa. Mniam!



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.