Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Sorbet mango

Sorbet mango

Za oknem typowa jesień, czas zabrać się za letnie, blogowe zaległości. Kupne sorbety są dziwnie słodkie, zbyt słodkie jak dla mnie, oraz wodniste. Sorbet made by me jest kremowy, bez zbędnych dodatków.

Lista zakupów: (radzę zapisać)

*mango-dojrzałe, miękkie i pachnące-ilość dowolna

*zamrożony banan-opcjonalnie

*troszkę soku owocowego/mleczka kokosowego-opcjonalnie

Do dzieła!

*mango obrałam, oddzieliłam od pestki-technika dowolna, dobór narzędzi również

*miąższ wrzuciłam do torebki do mrożenia, grubszej i twardszej niż zwykłe foliaki, dzięki temu po zamrożeniu bez problemu odchodzi od tejże torebki

*zamroziłam „na płasko”w zamrażalniku-dzięki temu z takiej tafelki można uszczknąć tyle, ile potrzeba

*wlałam ciut soku, wrzuciłam zamrożone banany, mango

*miksowałam w blenderze wysokoobrotowym 2*30 sek.

*i już!



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.