Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Placki ryżowe

Placki ryżowe

Jestem specjalistką od brzydkich placków. Zwykle wyglądają jak zleżałe placki ziemniaczane, lub jak jakieś dizajnerskie podkładki pod szklanki. Te również nie zachwycają urodą, ale zapewniam, są smakowite.

*mąka ryżowa, ok 1 szkl.

*mleko roślinne ok.1 szkl.

*0,5 łyżeczki sody

*1 jabłko

* 1 banan

Do dzieła:

*do przesianej mąki stopniowo dodawałam mleko (może i nie było 1 szkl), trzeba trochę odczekać, masa dość szybko gęstnieje

*dodałam rozgniecionego banana, sodę

*dokładnie wymieszałam, dodałam pokrojone jabłko

*smażyłam na oleju kokosowym, placki wyszły dość płaskie, ale za to chrupiące

Zjadłam polane miodem, posypałam cynamonem



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.