Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Placki jaglane

Placki jaglane

Placki z ugotowanej kaszy jaglanej, nawet z wyglądu są ok, pod warunkiem, że ukształtujemy je w coś zbliżone do koła. Najlepsze egzemplarze na zdjęciu. Troszkę trzeba przy nich popracować, chciałam, aby na zewnątrz były chrupiące, a w środku kremowe. W tym celu przewracałam je kilkakrotnie na patelni, unikając przypalenia, aż utworzyła się chrupiąca skorupka. Mniam.

Potrzebujemy:

*kasza jaglana-ugotowana-3 szkl

*1,5 szkl mleko roślinne

*1 szt.jabłko+1szt.do wkrojenia

*0,5 szkl.mąki ryżowej

*5 łyżek mąki z tapioki

*0,5 łyżeczki sody

Do dzieła:

*wrzuciłam do blendera składniki mokre: jabłko, mleko+kaszę

*powstałą masę przełożyłam do miski, dodałam resztę składników, czyli suche

*dodałam obrane, pociachane na grube kawałki jabłko

*dokładnie wymieszałam ręcznie, pozostawiłam na kilka minut w spokoju

*smażyłam na oleju kokosowym, jak już wspominałam-do powstania chrupiącej skorupki

*polałam miodem

Przepis pochodzi ze strony http://www.olgasmile.com/ na której jestem częstym bywalcem.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.