Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Pasta kanapkowa z nerkowców

Pasta kanapkowa z nerkowców

Nie wygląda zbyt okazale, ale smakuje wybornie! Na kolację zaserwowałam ową pastę na pieczonych plastrach batatów, równie dobrze smakuje w towarzystwie styropianu i ogórka kwaszonego/małosolnego.

Potrzebujemy:

*1szkl nerkowców (namoczonych na noc, w dużej ilości wody)

*2 cebule, tu młode

*2 ząbki czosnku

*1 jabłko

*olej kokosowy (do smażenia, i trochę do samej pasty)

*przyprawy, sól, pieprz

Robimy!

*odsączone i opłukane nerkowce zmiksowałam z wodą (ok.pół szklanki, ale lepiej dodawać po troszku, regulując konsystencję)i olejem kokosowym, ok 2 łyżki

*do powstałej masy (początkowo jest rzadsza, gęstnieje po odstawieniu do lodówki)dodałam podsmażoną cebulkę+podprażone razem starte jabłko, czosnek i przyprawy

*zmiksowałam, ale niezbyt sumiennie, żeby pozostały kawałeczki cebuli

Gotowe!

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *