Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Burgery z komosą ryżową

Burgery z komosą ryżową

Burgery solo prezentują się bardzo skromnie, a do styropianu nie pasują wcale, na potrzeby sesji wystąpiły w towarzystwie buły ze złego glutenu. Jako, że znam gromadkę małych wielbicieli glutenu, burgery zniknęły bez śladu.

Potrzebujemy:

* 1 upieczony batat (piekę zawsze „przy okazji”)

* 1 szkl ugotowanej komosy

* garść natki pietruszki

* 1 czerwona cebula

* kilka pieczarek

* popping amarantusowy, znany również jako dmuchnięty amarantus 😉

* sól, pieprz

Do dzieła:

* batata rozdrobniłam widelcem

* cebulę w kostkę (może być brukowa, będzie zmiksowana), pieczarki w plasterki, podsmażyłam lekko na oleju kokosowym

* do batata dodałam komosę, zmiksowaną cebulę, pieczarki

* do masy wrzuciłam następnie natkę pietruszki, przyprawy, oraz amarantus

* odstawiłam na trochę do lodówki, aby popping związał masę (substytut glutenu)

* uformowałam okrągłe burgery, piekłam w piekarniku ok.30-40 min

 

 

 

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *