Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Małe co nieco

Małe co nieco

Smaczna i pożywna konkurencja dla królowej śniadań, czyli owsianki. Znakomita zarówno na ciepło, jak i na zimno, wykorzystuję ugotowaną wcześniej komosę ryżową, którą spokojnie można przechowywać w zamkniętym pojemniku, w lodówce. Dobrze mieć ją pod ręką.

Skoro nie owsianka, to może..komosianka? 😉 Dobra na śniadanie, jako podwieczorek, lub na deser.

 

Potrzebujemy tylko:

* ugotowana komosa ryżowa, ilość dowolna (jest dość syta)

* mleko, lub gęste mleczko kokosowe

* jeden banan

* konfitura wiśniowa

* szczypta, lub dwie cynamonu cejlońskiego

Czy muszę się mądrzyć, i pisać co i jak? 😉 Wiadomo 😉

Dwa machnięcia ogonem później..



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.