Poskramianie Doktora Hashimoto. Dieta. Przemyślenia. Przepisy. Marudzenie..

Budyń jaglany

Budyń jaglany

Skoro już została mi szklanka ugotowanej w mleko migdałowym kaszy, postanowiłam, że powstanie budyń. W moim życiu „przed Doktorem” szczególnie nie przepadałam za tym deserem, ale jak się nie ma, co się lubi, to..Zaskoczyło mnie to, że konsystencją, wyglądem nie różni się od pierwowzoru. Ciekawi mnie, czy nadaje się jako dodatek do pieczonych bułeczek..Na pewno sprawdzę.

 

Potrzebne:

* 1 szkl.ugotowanej kaszy jaglanej (w mleku roślinnym)

* 1 banan

* 0,5 szkl.mleka roślinnego

* 1 łyżka soku z cytryny

* 2 łyżki słodzidła (może być miód)

Do dzieła!

* wszystkie produkty wrzuciłam do blendera kielichowego

* po 30 sek.kiedy masa ma gładką konsystencję, gęstości śmietany, przelałam do szklanek, jak najszybciej

* ozdobić owocami, świeżymi, lub mrożonymi, sokiem, konfiturami itp.

* zjeść 😉



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.